Bureau informatie

KosterVooges/KV is de samenwerking van Ingrid Koster (aiplus) en Tom Vooges (Bureau Vooges).

Deze bundeling van krachten maakt het team sterk in interieur en architectuur, met een focus op projecten in een bestaande omgeving. Deze projecten bevinden zich in de bedrijfshuisvesting, de zorgomgeving en bij particuliere opdrachtgevers.

Onder de noemer van ’intelligente huisvesting’ richten we ons op professionele huisvesting van industrie, dienstverlening en zorg. Maatschappij en economie zijn constant aan verandering onderhevig en dit stelt veel eisen aan de werkomgeving. Hoe wordt de huisvesting flexibel genoeg om met deze veranderingen mee te kunnen buigen?

Maar ook: Hoe wordt vastgoed door duurzaamheid nog waardevaster? Welke efficiënte huisvesting wordt ook door de klant/cliënt en werknemer als prettig ervaren?

KV werkt continu aan deze complexe vraagstukken in de bedrijfshuisvesting.

Met onze kennis en ervaring ondersteunt KV opdrachtgevers in het complete realiseringsproces. We schuiven aan bij de eerste ideeën, en begeleiden het project tot in de nazorg. Door ons uitgebreide netwerk van professionals kunnen we opschalen naar iedere projectgrootte, waarbij wij de centrale rol blijven spelen, vlak naast onze opdrachtgevers.

Over ons

Ingrid Koster (1967)
Ingrid Koster is architect, geschoold aan de faculteit Bouwkunde in Delft en aan de Kunstacademie in Den Haag, vanwege haar passie voor zowel architectuur als interieur. Hiernaast heeft Ingrid zeer ruime ervaring op het gebied van projectmanagement.

“Inspiratie haal ik uit het gedrag van mensen. Vooral door te observeren, bekijk ik hoe mensen reageren op materialen, kleuren, de akoestiek. Materialen hebben veel invloed op het gedrag van mensen. Zet een natuurstenen tafel neer en mensen hebben de neiging achterover te zitten, want steen is koud en schept afstand. Een houten tafel daarentegen nodigt uit tot aanraken. Ik let bij mijn ontwerpen vooral op vorm, lichtval, maatvoering en logistiek. De juiste combinatie van die factoren zorgt ervoor dat de gebruiker zich op zijn gemak voelt. En dan is mijn ontwerp geslaagd.”

Ingrid heeft sinds 1991 haar bureau aiplus, werkte daarnaast bij Randstad Nederland BV als architect en was partner in KOW Interieur.

Tom Vooges (1980)
Studeerde ook Architectuur in Delft en heeft zich in de afgelopen 13 jaar gericht op interieuropdrachten, hiernaast was hij ook bij bouwkundige projecten betrokken. Na 4 jaar huisarchitect te zijn geweest bij een ziekenhuis in Nijmegen is Tom in 2015 weer begonnen met zelfstandig ondernemen met Bureau Vooges en werkt hij continu aan huisvestingsprojecten voor professionele organisaties. Parallel hieraan loopt de ontwikkeling van duurzame huizen, daarover in de loop van 2017 meer.

“Als ontwerper ben ik oprecht geïnteresseerd in de mens en zijn omgeving. Zo onderzoek ik een organisatie grondig om cultuur, processen en persoonlijkheden in kaart te brengen, waarop ik vervolgens het ontwerp naadloos aan laat sluiten. Hiernaast vermeng ik esthetiek altijd met duurzaamheid en comfort. Mijn kennis van materialen, bouwtechniek en ergonomie speelt daarbij een grote rol.”