Quantore



Quantore, een inkooporganisatie van kantoorbenodigdheden, werd verhuisd naar een compleet nieuw pand, inclusief high tech distributiecentrum. Ingrid Koster en Tom Vooges werden in 2008 gevraagd om het kantoorinterieur te ontwerpen en deden waar ze goed in bleken te zijn: het instappen op een al vertrokken sneltrein.

Terwijl de afbouw al gestart was hebben we in een razend tempo een ontwerp uitgewerkt dat het kantoor een sfeer gaf die aansloot bij de gewenste uitstraling van de organisatie. De basis is een relatief donkere omgeving voor alle secundaire ruimten, terwijl de werkplekken lijken te baden in het licht. Het kantoor is een soort studio geworden waar de werkplek centraal staat, met de Quantore producten in de spotlight. In het entreegebied wordt dit extra benadrukt, hier worden de alledaagse voorwerpen uit de eigen collectie getoond als in een museum: veilig achter glas en inclusief perfect gedoseerde verlichting komen de notitieblokken en ballpoints glanzend onder de aandacht.

Projectinrichting verzorgd door !pet

Periode: 2008+2009

Entrance
Lobby
Office area
Canteen
Restroom
Naar alle projecten